Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Ετοιμάζεται αίθουσα στην Επτάλοφο για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της περιοχής


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών συνεδρίασε και αποφάσισε την παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου εκτάσεως 150 τ.μ. περίπου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Επταλόφου ηια την έκθεση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στη θέση «Ελληνικά» της περιοχής. Πρόκειται για διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη αρχαίο κτιρίου και συγκεκριμένα, 17 κίονες και 22 πέτρες.

Οι κίονες, μετά από συνεννόηση του Δήμου Δελφών με την Εφορία Αρχαιοτήτων, μεταφέρθηκαν στο
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών για να καταγραφούν και να συντηρηθούν και στη συνέχεια θα επιστραφούν στην Τ.Κ. Επταλόφου, όπου θα επανεκτεθούν και αναδειχτούν, για να καταστούν μάρτυρες της τοπικής ιστορίας κατά την Αρχαιότητα.

Για την επαναφορά των αρχαιοτήτων στην Τ.Κ. Επταλόφου ελήφθη έγγραφη διαβεβαίωση της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φωκίδας κ. Ψάλτη Αθανασίας, με την προϋπόθεση ο Δήμος Δελφών να εξασφαλίσει τον χώρο και τις κατάλληλες συνθήκες για την προστασία και την προβολή των μνημείων.

Το Τοπικό Συμβούλιο Επταλόφου, με τη με αριθμό 4/13/12.12.2014 ομόφωνη απόφασή του, γνωμοδότησε θετικά τόσο για την περισυλλογή και μεταφορά των αρχαιοτήτων, όσο και για την παραχώρηση συγκεκριμένου χώρου, τον οποίο αποδέχτηκε η Εφορία Αρχαιοτήτων.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου