Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

"Πόλεμος" εταιρειών για την Τουριστική Προβολή της Στερεάς Ελλάδας

Ένας οικονομικός πόλεμος μεταξύ εταιρειών που ξέσπασε στο παρασκήνιο απειλεί να τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ.


Το θέμα φαίνεται να ξεφεύγει πλέον από τον έλεγχο των υπηρεσιών της Περιφέρειας και να γίνεται αντικείμενο δικαστικής διαμάχης με τις εταιρείες που διεκδικούσαν να πάρουν το έργο να έχουν καταθέσει ήδη προσφυγές και να απειλούν με νέες αναφορές στα διοικητικά και ποινικά δικαστήρια.

Σε ρόλο διαιτητή χθες η Οικονομική Επιτροπή, συνεδρίασε κάτω από ένα βουνό ενστάσεων και προσφυγών αλλά στο τέλος όχι μόνο δεν πήρε καμία απόφαση, αλλά αναγκάστηκε να αναβάλλει το θέμα και να το επανεξετάσει από μηδενική βάση αυτή τη φορά καλώντας τις ανταγωνίστριες εταιρείες να καταθέσουν νέους φακέλους με όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η συζήτηση του θέματος έγινε μέσα σε κλίμα έντασης και σοβαρών διαφωνιών ενώ δεν έλειψαν και οι καταγγελίες για κακή σύνθεση της Επιτροπής ενστάσεων και για αλλοίωση των πρακτικών της Οικονομικής Επιτροπής.

Ενδεικτικό του κλίματος μέσα στο οποίο εξελίχθηκε η συζήτηση είναι και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μουλκιώτης αναγκάστηκε να διακόψει τη διαδικασία και να ζητήσει από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής να αποσυρθούν σε διπλανή αίθουσα για να συσκεφθούν και να καταλήξουν σε μια απόφαση. 

Όταν μετά από λίγη ώρα επανήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής συμφώνησαν να αναβάλλουν το θέμα και να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν μετά τις 20 Νοεμβρίου και αφού πρώτα ζητήσουν την γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Το ζήτημα αυτό είχε τεθεί από την αρχή της συνεδρίασης από τους Περιφερειακούς συμβούλους Περικλή Καραίσκο και Τάσο Χρονά οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την εισήγηση και καμία πρόταση αν δεν είχαν στα χέρια τους γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της εταιρείας NEXT COM που συμμετείχε στο διαγωνισμό ζήτησαν με εξώδικο να κατοχυρωθεί το έργο στη δική τους εταιρεία καθώς ήταν αυτή που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις και κακώς αποκλείστηκε ειδάλλως θα προσφύγουν στα ποινικά και διοικητικά δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους και να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

«Η εταιρεία δεν θα δεχτεί καμία παρανομία, κανένα στήσιμο διαγωνισμού και καμία συναλλαγή, αλλά θα υποστηρίξει με όλα τα ένδικα μέσα τα συμφέροντά της και την τήρηση της νομιμότητας» δήλωσε ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάσης

Πώς φτάσαμε ως εδώ
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκήρυξε Διεθνή Ανοικτό Διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου της της πράξης «Προβολή Θεματικών Μορφών Τουρισμού και Γενική Τουριστική Προβολή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» για χρονικό διάστημα 24 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, συνολικής δαπάνης 1.300.000,00 ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε τους όρους της προκήρυξης καθώς και τη διενέργεια του διαγωνισμού με ανοιχτή διεθνή διαδικασία. 

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο διαγωνισμός θα γινόταν στις 05-03-2013, στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις που έθετε η συγκεκριμένη προκήρυξη. 

Στο διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή οι εταιρείες: 1. Ένωση «INITIATIVE MEDIA ATHENS - V+O», 2. «McCANN - ERIKSON Διαφημιστική ΑΕΕ», 3. «DK ADVERTISING ΕΠΕ», 4. «NEXT COM», 5. «ORANGE Α.Ε.», 6. Ένωση «ARTE CREATIVE TEAM - ΔΕΟΝ PR».

Η Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού προέβη στον έλεγχο της εμπρόθεσμης κατάθεσης των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προχώρησε στο άνοιγμα όλων των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος των υποψηφίων. Παράλληλα, με απόφαση της Επιτροπής διεκόπη η συνεδρίαση προκειμένου: 

α) να κληθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των υποψηφίων αναδόχων ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι αυτών να προσέλθουν στα γραφεία της Περιφέρειας ώστε να λάβουν γνώση επί των προσφορών
β) η Επιτροπή Διενέργειας - Αξιολόγησης του διαγωνισμού να προβεί στον έλεγχο των φακέλων «Δικαιολογητικών Συμμετοχής» των υποψηφίων σε κλειστές συνεδριάσεις προκειμένου να εξετάσει εάν τα υποβληθέντα δικαιολογητικά συμμετοχής ήταν πλήρη και σωστά. 

Στη συνέχεια συνεδρίασε εκ νέου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η οποία αποφάσισε τον αποκλεισμό από το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού όλων των υποψηφίων αναδόχων (συμπεριλαμβανομένης και της προσφεύγουσας εταιρείας) με την αιτιολογία ότι όλοι οι φάκελοι των δικαιολογητικών έφεραν ελλείψεις. 

Πηγή http://www.lamiareport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου