Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ολοκλήρωση εργασιών στα γήπεδα Άμφισσας και Ιτέας

Την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του χλοοτάπητα   τη συντήρηση των  υποδομών στο δημοτικό γήπεδο Άμφισσας  και την ολοκλήρωση της κατασκευής  του νέου βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου της Ιτέας με πλαστικό χλοοτάπητα, ανακοίνωσε   ο Δήμαρχος Άμφισσας κ. Νίκος Φουσέκης.

Στο δελτίο τύπου του δήμου αναφέρεται
 

1. Δημοτικό γήπεδο Άμφισσας
 
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης του φυσικού χλοοτάπητα καθώς και η συντήρηση των υπόλοιπων υποδομών του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου της Αμφίσσης που χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2011, με προϋπολογισμό 45.000,00 €. Στο δημοτικό στάδιο Αμφίσσης, αντικαταστάθηκε πλήρως ο φθαρμένος φυσικός χλοοτάπητας με νέο και έγινε αύξηση των διαστάσεων από 60,00 μ. Χ 100,00 μ. σε 65,40 Χ 104,00 μ. για να είναι ο αγωνιστικός χώρος σύμφωνος με τις προδιαγραφές της FOOTBALL LEAGUE (Το γήπεδο αποτελεί την έδρα του ΦΩΚΙΚΟΥ), με επιπλέον δαπάνη 18.700,00 €. Επίσης όπως κάθε χρόνο έγιναν οι καθιερωμένες επισκευές στα αποδυτήρια και στους άλλους κοινόχρηστους χώρους καθώς και βελτιώσεις των λοιπών αθλητικών υποδομών.


 
2. Νέο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ιτέα.

 
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου της Ιτέας που κατασκευάστηκε εξ αρχής και διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα 4ης γενιάς. Η χρηματοδότηση προήλθε από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2013, ο προϋπολογισμός του ανήλθε σε 363.500,00 €, ενώ το ποσό της σύμβασης με τον ανάδοχο (ΗΡΑΚΛΗΣ Α.Ε.), ύστερα από την δημοπράτηση του έργου, ανήλθε σε 344.683,42 € (με ΦΠΑ).
 
Τονίζεται ότι οι εργασίες και στα δύο γήπεδα εκτός του άρτιου τεχνικά χαρακτήρα τους, ολοκληρώθηκαν χωρίς καθυστερήσεις και παραδίδονται έγκαιρα για χρήση στα αθλητικά σωματεία ώστε να είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.
 

Ο Δήμαρχος Δελφών Νικόλαος Δημ. Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
 

«Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου αποτελούν για μας κορυφαία προτεραιότητα. Παρόλη την δραματική μείωση των χρηματοδοτήσεων την τρέχουσα τετραετία, ο Δήμος μας έχει ήδη ολοκληρώσει την ανακατασκευή του νέου χλοοτάπητα στο Δημοτικό γήπεδο της Ιτέας, την τοποθέτηση νέων αποδυτηρίων στο γήπεδο του Χρισσού, την επισκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου της Τοπόλιας, τον εξοπλισμό του γηπέδου της Δεσφίνας, την επισκευή του κολυμβητηρίου της Ιτέας, τις σημαντικές συντηρήσεις των εγκαταστάσεων των γηπέδων της Γραβιάς και του Πολυδρόσου. 
Με την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα, την αύξηση των διαστάσεων του αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό Γήπεδο της Αμφίσσης και την βελτίωση των λοιπών υποδομών του όπως τα αποδυτήρια, παραδίδεται στους συμπολίτες μας μία άρτια αθλητική εγκατάσταση. 
Ακόμη, υποστηρίζουμε στην πράξη τον «ΦΩΚΙΚΟ», οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του οποίου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια λόγω των μεγάλων επιτυχιών του .
Παράλληλα με την κατασκευή του νέου βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στην Ιτέα, ο Δήμος Δελφών αποκτά μία ακόμα άρτια εγκατάσταση ενώ παράλληλα ανακουφίζεται το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Ιτέας, ο φυσικός χλοοτάπητας του οποίου πρόσφατα επανακατασκευάστηκε από τη Δημοτική μας αρχή.
Τέτοιου είδους έργα μας κάνουν διπλά περήφανους γιατί απευθύνονται στην νεολαία μας και προσδίδουν περαιτέρω προστιθέμενη αξία στο Δήμο μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου