Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ποιοί είμαστε






Το καλοκαίρι του 2012 μια ομάδα Κιρραίων, σε μια παραλία του χωριού, αποφασίσαμε δειλά – δειλά να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας, να πάψουμε να γκρινιάζουμε για όλα τα άσχημα που βλέπαμε γύρω μας και, σαν μια ανοιχτή κίνηση πολιτών, να αναλάβουμε δράση με μοναδικό κίνητρο την προσφορά στον τόπο.

Η Ομάδα μας, ανεξάρτητη από πολιτικές ή άλλες αγκυλώσεις, επιδιώκει, μέσα από επιλεγμένες δράσεις να αναδείξει την ομορφιά του τόπου. Υποστηρίζουμε το περιβάλλον με τον καθαρισμό των παραλιών, τη δεντροφύτευση , τον καλλωπισμό κοινόχρηστων χώρων. Ενισχύουμε τον πολιτισμό οργανώνοντας πολιτιστικές δράσεις ή συμμετέχοντας σε δράσεις άλλων φορέων της περιοχής και φροντίζουμε τα πολυάριθμα και δυστυχώς παραμελημένα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Κίρρα έχει ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Η Εθελοντική Ομάδα από το Δεκέμβριο του 2014 είναι πλέον οργανωμένη στη βάση ενός πολιτιστικού συλλόγου με Διοικητικό Συμβούλιο, Βασική αρχή ότι όλοι είμαστε ισότιμοι και συμμετέχουμε ενεργά στη λήψη και την εκτέλεση των αποφάσεων. Ολιγομελείς επιτροπές που εναλλάσσονται, συντονίζουν τις δραστηριότητες της ομάδας.

Η Ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας αλλά και σε άλλους συλλόγους και φορείς της περιοχής που επιθυμούν να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις της. Μοναδική «προϋπόθεση» είναι η θετική ενέργεια, η ανιδιοτελής προσφορά και η αγάπη για τον τόπο μας. Στον ιστότοπό μας   http://oifiloithskirras.blogspot.gr/ δημοσιεύονται όλες οι δράσεις της ομάδας.

Με σύνθημά μας «Ας κάνουμε το εγώ εμείς» ελάτε να αναδείξουμε την ομορφιά του τόπου μας. Να διαμορφώσουμε μια νέα νοοτροπία. Να πείσουμε όσους περισσότερους μπορούμε ότι δεν φτάνει μόνο να λέμε ότι αγαπάμε τον τόπο μας αλλά και να το δείχνουμε, όχι με λόγια αλλά με πράξεις.


Πολιτιστικός Σύλλογος
ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου