Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Δεν πωλούνται, μισθώνονται οι δημόσιες νησίδες

            
 Δεν πωλούνται, μισθώνονται οι δημόσιες νησίδες
Αλλάζει η τροπολογίας για την αξιοποίηση των ελληνικών νησιών καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, ξεκαθάρισαν πως οι δημόσιες νησίδες δεν θα πωλούνται αλλά θα μισθώνονται, προκειμένου να διασφαλιστεί ακόμα περισσότερο το δημόσιο και εθνικό συμφέρον της χώρας.
Νωρίτερα στην ολομέλεια υπήρξε έντονη κριτική για το προωθούμενο μέτρο από την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έκανε λόγο για «ξεπούλημα».
Μετά την επαναδιατύπωση, η τροπολογία έχει ως εξής: «για την απόκτηση με δικαιοπραξία εν ζωή εμπράγματων ή ενοχικών δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικές νήσους ή νησίδες αι σε ακίνητα ιδιωτικών νήσων ή νησίδων, οπουδήποτε και αν αυτές βρίσκονται, απαιτείται άδεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που παρέχεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη όλων των Γενικών Επιτελείων.
Επί των δημοσίων νησίδων δεν μεταβιβάζεται η κυριότητά τους αλλά παρέχεται η δυνατότητα μίσθωσης, υπό τι ανωτέρω προϋποθέσεις. Με κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζεται κάθε άλλο σχετικό με την έκδοση της ανωτέρω άδειας θέμα. Η μη τήρηση των ως άνω προϋποθέσεων συνεπάγεται την ακυρότητα της σχετικής δικαιοπραξίας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 174 ΑΚ».Πηγή http://www.attikipress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου