Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκίνησε ο φωτισμός της γέφυρας Μόρνου





Την ανάδειξη αλλά και ανακαίνιση-συντήρηση της ιστορικής και μοναδικής γέφυρας του Μόρνου , που ενώνει τους Δήμους Δωρίδας και Ναυπακτίας αποφάσισαν οι δύο δημοτικές αρχές.
Ήδη εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες για να φωτισθεί , ώστε και να μην είναι επικίνδυνη τις νυχτερινές ώρες για τους οδηγούς, αλλά και να αναδειχθεί ο πανέμορφος σκελετός της με τις καμάρες.

Για το έργο, όπως αποφάσισαν οι δύο αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι , Ανδρέας Ευσταθίου της Δωρίδας και Σπύρος Τσέλιος της Ναυπακτίας, ο μεν Δήμος Ναυπακτίας θα διαθέσει το έμψυχο υλικό που διαθέτει ( ηλεκτρολόγους, τεχνίτες , εργάτες κλπ) και ο Δήμος Δωρίδας τα υλικά.
Θα τοποθετηθούν πέντε αξονικά στρογγυλά φωτιστικά στις καμάρες καθώς και φωτιστικά με κολώνες στις δύο εισόδους.

Παράλληλα σε σύσκεψη που είχαν στο Δημαρχείο Ευπαλίου οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές και Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης συζητήθηκαν διεξοδικά όλες απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν συντονισμένα από τους δύο Δήμους , ώστε το ταχύτερον να αποφασισθούν και δρομολογηθούν τα απαραίτητα έργα που έχουν εισηγηθεί οι τεχνικές υπηρεσίες , για την αποκατάσταση όλων των φθορών που έχουν προκληθεί στον τσιμεντένιο σκελετό της γέφυρας τις τελευταίες δεκαετίες.
Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική γέφυρα κατασκευάστηκε το 1937, χωρίς από τότε να έχουν γίνει κάποιες ουσιαστικές παρεμβάσεις για την συντήρησή της.Πηγή http://dorida.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου