Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Άραβες κάνουν Super χιονοδρομικό στη Γκιώνα!

 

Ένα υπερσύγχρονο Χιονοδρομικό στη Γκιώνα, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, πολύ σύντομα θα μετατρέψει το όρος σε χειμερινό προορισμό για χιλιάδες φίλους του σκι.
Μια επένδυση που θα φέρει πολλά εκατομμύρια στην περιοχή αλλά και πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Κάποιοι ίσως δυσαρεστηθούν από την οικολογική καταστροφή που ίσως φέρει μια τέτοια τεράστια επένδυση, με τα σωστά μέτρα όμως μπορούν να αποφευχθούν καταστροφές και αλλοιώσεις. Άλλωστε η παγκοσμίου φήμης εταιρία Majid Al Futtaim Group που κατασκεύασε και λειτουργεί το Ski Dubai, γνωρίζει πολύ καλά πως να κάνει από το μηδέν μια επένδυση με πολλά οφέλη. Καί το Ελληνικό Δημόσιο θα συμμετέχει στο νέο αυτό χιονοδρομικό κέντρο.


Η συμφωνία σφραγίστηκε έπειτα από επίσκεψη του πάμπλουτου πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Mehmet Abdullah Ben Hillah στη χώρα μας, ο οποίος σύμφωνα πάντα με διάφορα δημοσιεύματα θέλει να επενδύσει και σε κάποια ελληνικά νησιά.


Προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του project αυτού, η μελέτη και κατασκευή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελβετική εταιρία Doppelmayr Garaventa Group η οποία εξετάζει την τοποθέτηση 5 τελεφερίκ μήκους 4 χιλιομέτρων κατά μέσο όρο, στα χωριά Άμφισσα, Γραβιά, Λιδορίκι, Αγιά Ευθυμία και Σικύα, τα οποία θα καταλήγουν στο οροπέδιο Πλάκα Γκιώνας. Εκεί θα χτιστεί ένα μικρό οικολογικό χωριό με ξενοδοχεία, εστιατόρια, Casino και καταστήματα. Μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων όπως το Babrutts Palace, το Kempinski, και το Ritz έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για την παρουσία τους στο καινούργιο αυτό χιονοδρομικό. Επίσης βέβαιη θεωρείται και η επαναλειτουργία του διάσημου εστιατορίου ElBulli με θέμα το Χάνι της Γραβιάς! Από το χωριό αυτό, η ονομασία του οποίου δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, θα ξεκινούν άλλοι 45 εναέριοι αναβατήρες και 36 συρόμενοι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες όλων των χιονοδρόμων.

Για τους πλέον τολμηρούς χιονοδρόμους, προβλέπεται επίσης σύναψη συνεργασίας με την εταιρία SPT η οποία κατασκευάζει τις πίστες στα γνωστά X-games, για την διαμόρφωση ειδικών διαδρομών σε σχήμα μισού σωλήνα καθώς επίσης και πολλών αναχωμάτων, αλλά και μεταλλικών και πλαστικών κατασκευών για εμπόδια. Επίσης, η εταιρία PoleCat θα τοποθετήσει 85 κανόνια κατά μήκος των πιστών για να παράγει φρέσκο χιόνι κατά τις θερμότερες μέρες! Τα κανόνια θα τροφοδοτούνται με νερό από τη τεχνητή λίμνη του Μόρνου η οποία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το βουνό.

permissospress

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου