Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ..ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗ !
Κύμα μαζικών διαρρήξεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Ερατεινής.
Ήδη σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τις τελευταίες 15 ημέρες έχουν καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές περίπου 10 διαρρήξεις στην Ερατεινή , την Τολοφώνα και τον Πάνορμο.
Όλες έγιναν σε σπίτια που δεν κατοικούνται τον χειμώνα αλλά δεν είχαν και σύστημα ασφαλείας με συναγερμό.
Αξιόλογο είναι ακόμη ότι όλες έγιναν με πανομοιότυπο τρόπο , όπου οι διαρρήκτες παραβίασαν την μπαλκονόπορτα, εκτός μίας που παραβιάστηκε παράθυρο του ισογείου με εύκολη πρόσβαση.
Χθες βράδυ πιάστηκαν επ΄ αυτοφώρω δύο διαρρήκτες που προσπαθούσαν να παραβιάσουν κατοικία της Ερατεινής. Μετά την σύλληψή τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Άμφισσας για τα περαιτέρω . Και οι δύο είναι αλλοδαποί , μόνιμοι κάτοικοι Λιδωρικίου.
Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι ενώ είχαμε τις διαρρήξεις δεν είχαμε κλοπές αντικειμένων . Συγκεκριμένα οι άγνωστοι δράστες παραβιάζουν τις ακατοίκητες οικίες, εισέρχονται σε αυτές, χωρίς ωστόσο να αφαιρούν αντικείμενα αν και υπήρχαν πρόσφορα.
Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν το θέμα , αν οι διαρρήκτες έψαχναν για χρήματα και τιμαλφή και δεν ενδιαφέρονταν για άλλα αντικείμενα.
Αυτό όμως από μία πλευρά φαντάζει λίγο περίεργο διότι σε ακατοίκητες οικίες, που οι ιδιοκτήτες τους τον χειμώνα διαμένουν σε μεγάλα αστικά κέντρα , ήταν φύσει αδύνατον να έχουν αφήσει στα κλειστά τους για μήνες σπίτια , χρήματα και τιμαλφή.
Και εδώ είναι που προκαλούνται εύλογα ερωτήματα όπως του τύπου, μήπως όλες αυτές οι μαζικές διαρρήξεις είναι δημιούργημα κάποιων με σκοπό να προκαλέσουν εντυπώσεις, λόγω της επικείμενης αναδιάρθρωσης των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών;
Πάντως παρά την κινητοποίηση της αστυνομίας με ελέγχους και προσαγωγές, οι διαρρήξεις συνεχίζονται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν «χτυπηθεί» και άλλες κλειστές κατοικίες που οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν και θα το διαπιστώσουν μόλις τα επισκεφθούν.
Ανώτεροι κύκλοι της αστυνομίας κάνουν λόγο για περίεργες μαζικές περιπτώσεις διαρρήξεων αφού δεν διαπιστώνεται κίνητρο, δηλαδή ουσιαστική αφαίρεση αντικειμένων !
http://dorida.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου