Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Πώς θα αυξήσετε την απόδοση του τζακιού

Πώς θα αυξήσετε την απόδοση του τζακιού.1 Μετατρέψτε το τζάκι σας σε ενεργειακό
Υπάρχουν ειδικοί θερμοθάλαμοι που τοποθετούνται ακόμη και στα παλιά τζάκια. Επίσης με το άνοιγμα αεραγωγών στη φούσκα για την κυκλοφορία του θερμού αέρα στο σπίτι μπορείτε να μετατρέψετε το τζάκι σας σε ενεργειακό.
Ένα ενεργειακό τζάκι είναι πέντε φορές πιο αποδοτικό από το συμβατικό. Η ροή του αέρα μπορεί να είναι είτε φυσική (απλά ενεργειακά τζάκια) είτε μηχανική (αερόθερμα ενεργειακά τζάκια).
Επίσης ο θερμοθάλαμος είναι είτε μεταλλικός προσαρμοσμένος ήδη πάνω στην μαντεμένια εστία η ακόμα μπορεί να δημιουργηθεί όταν τοποθετείται το τζάκι (κλείνοντάς το με πυράντοχη γυψοσανίδα, μονωμένη εσωτερικά με τα κατάλληλα μονωτικά υλικά).

2. Τι καίμε στο τζάκι

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκαλεί την αιθαλομίχλη δεν είναι καθαυτό το τζάκι αλλά τα ξύλα και τα υλικά που καίμε σε αυτό. Φροντίστε να αγοράζετε πιστοποιημένα ξύλα ή πέλλετ ή όποια άλλη μορφή βιομάζας καίει το τζάκι σας. Μην καίτε ακατάλληλα υλικά, με επικίνδυνες ουσίες, τα οποία ούτε απόδοση έχουν και το περιβάλλον επιβαρύνουν.

3. Η συντήρηση είναι πολύ σημαντική για την απόδοση

Πριν ξεκινήσει η χειμερινή περίοδος φροντίστε να καθαρίσετε το τζάκι σας και να συντηρήσετε την καμινάδα απευθυνόμενοι σε κάποιον ειδικό.
Τα καθαρά τζάκια είναι αποδοτικότερα και περιορίζουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της καύσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου