Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

«Ταιριάζουμε στην Άμφισσα» στις 4 - 6 Οκτωβρίου 2019

Δελτίο Τύπου
«Ταιριάζουμε στην Άμφισσα» στις 4 - 6 Οκτωβρίου 2019
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «Άλμα» και ο «Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας» ξεκίνησαν το 2012, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου,  μια 3ήμερη εκδήλωση με εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τίτλο «Ταιριάζουμε».
Η τριήμερη εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία δράσης με στόχο την αλλαγή της αντίληψης για τους ανθρώπους με αναπηρία, μέσα από την ομαδικότητα και την ψυχαγωγία και κυρίως έξω από τα ιδρύματα και τους συνήθεις χώρους δραστηριοποίησής τους.
Γνωρίζοντας ότι στην παιδική ηλικία οι προκαταλήψεις και οι στάσεις δεν έχουν παγιωθεί, με τις επισκέψεις που πραγματοποιούνται στα σχολεία και την παρακίνηση των μαθητών να συμμετέχουν στις τριήμερες δράσεις, δίνεται η μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν μια θετική και δημιουργική συνεύρεση παιδιών με και χωρίς αναπηρία.
Γιατί πλάθοντας μαθητές με ευαισθησία δημιουργούμε πολίτες με όραμα!
Το πρόγραμμα διεξήχθη 3 συνεχόμενες χρονιές στον Δήμο της Αίγινας, με τίτλο «Ταιριάζουμε στην Αίγινα», με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, των σχολείων και με τη στήριξη του Δήμου Αίγινας και των χορηγών, έπειτα πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, πέρυσι στην Πτολεμαΐδα και φέτος στη Λάρισα.
Στην εκδήλωση της Λάρισας, συμμετείχε κοινή αντιπροσωπεία του Δήμου Δελφών (Βάσω Καλαντζάκου) και της Εταιρίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα  που εδρεύει στην Άμφισσα. Η συμμετοχή της αντιπροσωπείας πέρα από την εκδήλωση συμπαράστασης στη δράση είχε και ένα άλλο σκοπό, να παραλάβει τη σημαία του τόπου φιλοξενίας για το 2019, που είναι η πόλη της Άμφισσας!
Η πρόεδρος της Εταιρίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα, Τούλα Σορώκου, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη μεγάλη τιμή και υποσχέθηκε ότι η κοινωνία της Άμφισσας και της Φωκίδας θα φανούν αντάξιοι οικοδεσπότες.

Εταιρία Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα
τηλ. 2265022924, 6944833471
φαξ 2265022600
www.facebook.com/ etairiamerimnas

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου