Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

5η Ρουμελιώτικη Κουζίνα, 5 - 6 Μαΐου 2018, στο Γαλαξείδι

 Ο Δήμος Δελφών, η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου και ο Επαγγελματικός Σύλλογος Γαλαξειδίου με την υποστήριξη του Επιμελητήριου Φωκίδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου, συνδιοργανώνουν στις 5 και 6 Μαΐου 2018 την «5η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» στο όμορφο και γραφικό Γαλαξείδι Φωκίδας.
Πρόκειται για μία εκδήλωση που έχει ως πρωταρχικό στόχο καταρχάς να αναδείξει την πλούσια γαστρονομική παράδοση του τόπου μας, αλλά και να συγκεντρώσει τις παραδοσιακές συνταγές της Ρουμελιώτικης κουζίνας, όπως αυτές έχουν διασωθεί από γενιά σε γενιά.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες, να συμμετάσχουν στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί για την ελιά και το ελαιόλαδο, αλλά και να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς, Επιπλέον, εφόσον επιθυμούν, θα μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μαγειρικής που θα διεξαχθεί, με την συμμετοχή του κου Ηλία Μαμαλάκη, προκειμένου να αναδειχθούν και να βραβευτούν οι καλύτερες παραδοσιακές συνταγές,
Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (παγόδες), όσοι παραγωγοί επιθυμούν θα μπορούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους και εφόσον τηρούνται οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία, θα μπορούν να τα διαθέσουν προς πώληση. Οι χώροι που διατίθενται για τους παραγωγούς είναι διαστάσεων 3 χ 3 και το κόστος συμμετοχής κάθε παραγωγού ανέρχεται στα εκατό (100,00 €) ευρώ πλέον Φ.Π.Α
Καλούμε τους παραγωγούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν την συμμετοχή τους έως και την Τετάρτη 2 Μαϊου 2018, είτε στο Επιμελητήριο Φωκίδας, τηλ. επικοινωνίας:2265023651, είτε στην Δημοτική Ενότητα Γαλαξειδίου, τηλ. επικοινωνίας: 2265351221, πρωινές ώρες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας


Αυγερινός Βασίλειος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου