Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Δελτίο Τύπου 22 01.04.16 για τις εκδηλώσεις Επετειακού Κύκλου για την Επανάσταση του 1821


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         ΑΜΦΙΣΣΑ, 01.04.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                         
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                      
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                      

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά             
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                             
Τηλέφωνο: 2265350027  
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 22/2016
ΘΕΜΑ: Το Σάββατο, 02/04/2016 στο Ιστορικό Μουσείο Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα στην Δεσφίνα και την Κυριακή, 03/04/2016 στοΝαυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξιδίου, το πρωί και στην Οικία Πανουργιά στην Άμφισσα, το απόγευμα, συνεχίζεται ο Επετειακός Κύκλος Εκδηλώσεων του Δήμου Δελφών για την Επανάσταση του 1821.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε στις επόμενες τρεις εκδηλώσεις του Επετειακού Κύκλου Εκδηλώσεων του Δήμου μας για την Επανάσταση του 1821.

Σάββατο 2 Απριλίου 2016.
Ο Επετειακός Κύκλος Εκδηλώσεων για την Επανάσταση του 1821 «Από την Κήρυξη του Αγώνα στη Ρούμελη μέχρι την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων», συνεχίζεται στη Δεσφίνα και στο Ιστορικό Μουσείο Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα.
Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ομιλία της κ. Λουκίας Στέφου, καθηγήτριας Φιλολόγου, με τίτλο: «Η συμβολή του Κλήρου στον Επαναστατικό Αγώνα» και στη συνέχει θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου. Επιπλέον, ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Δεσφίνας «Η Πρόοδος», θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, με τη συμμετοχή του Χορωδιακού Μουσικού Εργαστήριου Αντίκυρας.

Κυριακή 3 Απριλίου 2016.
Η Άμφισσα και το Γαλαξίδι έχουν την τιμητική τους.
Ο εορτασμός του Επετειακού Κύκλου Εκδηλώσεων για την Επανάσταση του 1821 «Από την Κήρυξη του Αγώνα στη Ρούμελη μέχρι την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων»,  ξεκινά στις 11 το πρωί στο Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξιδίου, με ομιλία κ. Χρυσαφούλας Μαρδάκη, καθηγήτριας Φιλολόγου, με τίτλο: «Η συμβολή του Γαλαξιδίου στον Επαναστατικό Αγώνα της Φωκίδας» και ακολουθεί ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου.
Συνεχίζεται δε στις 7 το απόγευμα στην  Οικία Πανουργιά, στην Άμφισσα, όπου θα πραγματοποιηθούν τα   Εγκαίνια της έκθεσης του Συλλόγου «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας» με αντίγραφα πινάκων του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου Π. Βρυζάκη, η οποία θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου 2016.
Θα ακολουθήσει ομιλία της κυρίας Λαμπρινής Καρακούρτη-Ορφανοπούλου, Ιστορικού Τέχνης Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξ. Σούτζου με θέμα: «Θεόδωρος Βρυζάκης, ο ζωγράφος της Ελληνικής Επανάστασης».
Τη διοργάνωση επιμελείται ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Φωκίδας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου