Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Wearable συσκευή για άτομα με προβλήματα όρασης

Φοριέται στους ώμους του χρήστη, διαθέτει κάμερες που καταγράφουν το περιβάλλον και φέρει την υπογραφή της Toyota
Μια «φορετή» συσκευή ικανή να καθοδηγεί άτομα με προβλήματα όρασης ανέπτυξε η Toyota. Το έξυπνο «κολάρο» με τη βοήθεια των ενσωματωμένων καμερών καταγράφει το περιβάλλον, «διαβάζει» πινακίδες και στην συνέχεια μεταφέρει ό,τι «βλέπει» στον χρήστη του μέσω ηχείων και δονήσεων.

Νέα εποχή στην κίνηση
Στα άμεσα σχέδια του λεγόμενου Project Blaid είναι - μεταξύ άλλων – είναι η ενσωμάτωση συστημάτων χαρτών, αναγνώρισης αντικειμένων και προσώπων. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ιαπωνικού κολοσσού, η συσκευή δεν στοχεύει στην αντικατάσταση των υπαρχόντων συστημάτων υποβοήθησης ατόμων με προβλήματα όρασης, αλλά στην «βοήθεια ώστε να συμπληρωθούν τυχόν κενά που δημιουργούνται κατά την χρήση του λευκού μπαστουνιού, των εκπαιδευμένων σκύλων και των συσκευών GPS, προσφέροντας παράλληλα επιπλέον πληροφορίες γύρω από το περιβάλλον στο οποίο κινούνται κάθε φορά».
Στο βίντεο που δημοσιοποίησε η Toyota, παρουσιάζεται η χρηστικότητα της συγκεκριμένης συσκευής. «Το Project Blaid αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς η Toyota ανοίγει τον δρόμο στο μέλλον της κίνησης, όταν οι μετακινήσεις θα σχετίζονται με πολλά περισσότερα και όχι απλά με τα αυτοκίνητα» δήλωσε ο Σάιμον Ναγκάτα, αντιπρόεδρος της Toyota Βορείου Αμερικής. «Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την ελευθερία της κίνησης για όλους, ανεξαρτήτως των συνθηκών, της τοποθεσίας ή των ικανοτήτων του καθενός».
Για την ώρα η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει περαιτέρω πληροφορίες γύρω από την κυκλοφορία του νέου της πολλά υποσχόμενου προϊόντος, το οποίο ανοίγει έναν νέο ορίζοντα για τον ιαπωνικό κολοσσό πέρα από την αυτοκινητοβιομηχανία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου