Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Ξένοι δημοσιογράφοι και bloggers επισκέφτηκαν το Δ.Δελφών

Το διάστημα 02-06/3/2016 πραγματοποιήθηκε ταξίδι εξοικείωσης οκτώ αυστριακών δημοσιογράφων και της Διευθύντριας του Γραφείο ΕΟΤ στην Αυστρία στο Δήμο Δελφών.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αφορούσε περιήγηση στις Δημοτικές Ενότητες Άμφισσας, Ιτέας, Δελφών, Γαλαξιδίου, Παρνασσού και Δεσφίνας.
Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες όπως διάσχιση του Αρχαίου Μονοπατιού από Χρισσό προς Κίρρα σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιτέας Κίρρας, επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Δελφών, Ξενάγηση στη Χάρμαινα, επίσκεψη σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων και παραγώγων ελαιολάδου, συναντήσεις με τον Δήμαρχο Δελφών και την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Δελφών, την Ένωση Ξενοδόχων Δελφών κ.α.
Στη συνέχεια, τo διάστημα 11-14/3/2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη τριών bloggers από το Ηνωμένο Βασίλειο & την Γαλλία αποκλειστικά στο Δήμο Δελφών, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και την Marketing Greece.
Πρόκειται για συνεργάτες κορυφαίων ΜΜΕ και ιστότοπων όπως το MTV UK, το ιστολόγιο Pinketcetera και Lylloute. Το πρόγραμμα αφορούσε περιήγηση στις Δημοτικές Ενότητες Άμφισσας, Ιτέας, Δελφών, Γαλαξιδίου και Παρνασσού.
Σκοπός των επισκέψεων είναι η ανάδειξη των περιοχών με σχετικό υλικό (κείμενο και φωτογραφίες) μέσα από τα ιστολόγια των συγκεκριμένων επισκεπτών, οι οποίοι απευθύνονται σε ένα μεγάλο αριθμό νεανικού κοινού στις χώρες προέλευσής τους.
Σε όλο το διάστημα της διαμονής είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν φωτογραφικά, τα αποκριάτικα έθιμα (Στοιχειό Χάρμαινας, Καρναβάλι Ιτέας & Κούλουμα, Αλευρωμουτζούρωμα Γαλαξιδίου), τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, την τοπική γαστρονομία, την τοπική αρχιτεκτονική, τις εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει αλλά και τα καταστήματα της περιοχής που απευθύνονται στο νεανικό κοινό.
Αναμένονται και θα δημοσιευτούν τα κείμενα προβολής και δημοσιότητας των φιλοξενούμενων αποστολών για την περιοχή μας, όπως αυτά θα κυκλοφορήσουν στα ΜΜΕ της χώρας προέλευσής τους.
Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην διεξαγωγή του προγράμματος με την παρουσία τους, και ιδιαίτερα την Προϊσταμένη και το προσωπικό της ΕΦΑ ΦΩΚΙΔΟΣ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΚΟΤΣΑΝΟΥ – ΡΟΜΒΟΤΣΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου