Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

500 αθλητές έτρεξαν «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα» στους Δελφούς


500 αθλητές έτρεξαν «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα» στους Δελφούς Περισσότεροι από 500 αθλητές συμμετείχαν την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στον 4ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα», στους Δελφούς της Φωκίδας. Αποστολή: Βίκυ Τρύφωνος
 
Μια πρωτοβουλία του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Δελφικές Αμφικτυονίες» με εμπνευστή τον κ. Ιωάννη Παπαθανασίου κατάφερε να συγκεντρώσει αθλητές, γυναίκες και άνδρες, από την όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλων των ηλικιών στο Μουσείο των Δελφών για να αναβιώσουν το μύθο του Δευκαλίωνα, του πρώτου Έλληνα και να βαδίσουν στα βήματά του δίνοντας τον όρκο των Δελφικών Παραγγελμάτων. Φλόγα, που αντιπροσωπεύει την ευγενή άμιλλα και συναγωνισμό, άναψε από τον αθλητή Νικόλαο Δημητριάδη και έτσι δόθηκε το έναυσμα για τη γιορτή που πραγματοποιήθηκε για τον αθλητισμό, την ιστορία και το πολιτισμό της περιοχής.
 
Οι διαδρομές εναλλάσσονταν μεταξύ μονοπατιών και δασικών χωματόδρομων ενώ δεν περιείχαν κανένα επικίνδυνο ή τεχνικό πέρασμα. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι κοινό με το διεθνές μονοπάτι Ε4, ενώ ένα κομμάτι περίπου 2 χλμ. διασχίζει το παρθένο δάσος της ορεινής ελάτης. Το μέγιστο υψόμετρο που φτάνει η μεγάλη διαδρομή είναι στα 1.650 μέτρα, όπου η θέα προς όλες τις πλευρές του ορίζοντα είναι μαγευτική.
 
Οι αθλητές μας δε σταμάτησαν να μιλούν για τις κορυφές του Παρνασσού, Λιάκουρα, Γεροντόβραχου, Παλιοβούνας, το εντυπωσιακό οροπέδιο από το Λιβάδι Παρνασσού, αλλά και πιο μακριά τις κορυφές της Κίρφης και του Ελικώνα, με την ομορφιά του Κορινθιακού Κόλπου και των ορεινών όγκων της βόρειας Πελοποννήσου να απλώνονται να μάτια τους, δίνοντας τους ενέργεια για να συνεχίσουν.
 
Ως αγώνας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον αθλητισμό, το μύθο (Δευκαλίων),την ιστορία της περιοχής και τα πανέμορφα τοπία της, ο φετινός αγώνας ορεινού δρόμου λειτούργησε υποστηρικτικά στην υποψηφιότητα των Δελφών για την ανακήρυξή τους Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.
 
Επιπρόσθετα αποτελεί μια διοργάνωση με μακρά ιστορία και παράδοση, και με αρχή τη φετινή χρονιά  οι Αθλητές έτρεξαν για το Όραμα της Ελπίδας, δίπλα στους ανθρώπους που τρέχουν ένα διαφορετικό, δικό τους αγώνα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση εθελοντών. Με στόχο την ευαισθητοποίηση, κατά τη διάρκεια όλου του σαββατοκύριακου οι εκπρόσωποι του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ενημέρωσαν πλήθος κόσμου για το σημαντικό τους έργο, τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών καθώς και για την απλή διαδικασία εγγραφής, με πολλούς από αυτούς να εγγράφονται ως υποψήφιοι εθελοντές δότες.
 
Ο αγώνας τελείωσε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής και έκλεισε με μια μοναδική και εμπνευσμένη από το Αρχαίο Πνεύμα τελετή απονομής μεταλλίων στους μεγάλους νικητές της διοργάνωσης. Οι νικητές ανά κατηγορία και ηλικιακή ομάδα έχουν ως εξής:
 
ΑΓΩΝΑΣ 10 ΧΛΜ:
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 
1. ΑΓΑΠΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
2. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΛΕΖΟΥ
3. ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΗ
 
ΑΝΔΡΕΣ:
1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΛΕΧΤΟΣ
2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΚΑΣ
3. ΡΑΦΑΗΛ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ
 
ΑΓΩΝΑΣ 25 ΧΛΜ:
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ:
1. ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΑΣ
2. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΡΙΣΤΑΝΑΣ
3. ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
 
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
1. ΜΥΡΣΙΝΗ ΚΟΛΤΦΑ
2. ΕΛΕΝΗ ΨΑΟΜΥΔΛΟΥ
3. ΤΡΟϊΔΗ ΑΙΜΙΛΙΑΔΟΥ
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 18-30:
1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΟΥΛΑΣ
2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ
3. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 31-50:
1. ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ
2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΙΚΑΣ
3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΟΜΙ
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 51+:
1. HENRI PASTOL
2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣ
3. ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΣ
 
Όπως κάθε επιτυχημένη διοργάνωση, έτσι και ο Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα», έλαβε μεγάλης υποστήριξης από πολλούς φορείς, τοπικούς και μη. Ευχαριστούμε θερμά το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών για τη φιλοξενία μας στους χώρους του, το Δήμο Δελφών για την γενικότερη υποστήριξη, το Αστυνομικό Τμήμα Δελφών για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του αγώνα αλλά και της κυκλοφορίας αυτοκινήτων, το ΕΚΑΒ, την Ομάδα διάσωσης Βοιωτίας, το Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας-Κίρρας, και το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας για την παρουσία τους και την εξαιρετική τελετή έναρξης και λήξης που μας χάρισαν.
 
Επίσης, αδιαμφισβήτητη ήταν η συμβολή των χορηγών του Αγώνα Ορεινού Δρόμου, όπου με τους πόρους και τις γνώσεις τους έκανα την εμπειρία των αθλητών καλύτερη από κάθε άλλη φορά: ξενοδοχείο Iniohos- Restaurant, τις εταιρίες Μy athlete, YΙΟΙ Σ.ΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΣΙΑΟ.Ε., O,...tea...πίνεις, Runnerstore, Dynafit, Medicore Hellas, PearlIzumi, Αργυρίου winery και Chronosystem

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου