Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Δελφοί 2021 Ο λογότυπος των Δελφών για την υποψηφιότητα της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης

Η ιδέα 

Ο λογότυπος των Δελφών για την υποψηφιότητα της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 έχει ως βασική του αναφορά τον άνθρωπο

και πηγάζει από την αλληλεπίδρασή του με τον ευρύ τόπο των Δελφών ερχόμενος σ' αυτόν. Ο άνθρωπος πάνω απ' όλα.
Μέτρον άνθρωπος. 

Γραμμές λιτές και βασικά γεωμετρικά σχήματα συνθέτουν μια πλευρά ενός προσώπου. Ενός Ανθρώπου, μέσα από την ισορροπία της φύσης και της γεωμετρίας που Δίνει σχήμα στη Μορφή του, χωρίς απαραίτητα να φανερώνει την ίδια του την ταυτότητα. Κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν στη ζωή αυτή. Το "Κέντρο της Γης" όμως παραμένει στους Δελφούς και διαχρονικά έλκει το ανθρώπινο στοιχείο για να το εμπνεύσει. Να του δώσει έναν χώρο, ένα περίγραμμα και να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τις στιγμές της ζωής που δημιουργούν ενέργεια και μπορεί να ξαναφτιάξουν έναν άλλο Άνθρωπο. 

Η εποχή της πληροφορίας σαν ακροτελεύτιο "i" του Delphi, πληροφορεί μια παγκόσμια κοινότητα ανθρώπων που διαχειρίζεται πληροφορίες και δεδομένα και που στην κατάληξη αυτής της διαδικασίας, ο Άνθρωπος, επανέρχεται στο επίκεντρο, και μέσα από τον λόγο και τη σκέψη του, είναι ικανός να Μεταμορφώνει πληροφορίες και απόψεις σε μία πραγματική Γνώση. Αυτή που Ενώνει. Γιατί οι Δελφοί "μιλάνε" σε όλους. Και γι' αυτό θα μπορούσαν να αποτελέσουν ακόμα μία Πρωτεύουσα Πολιτισμού. Όπως πάντα.


http://delphi2021.eu/index.html

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου