Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ»

 11-12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015   ΤΕΓΕΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

1η ημέρα : Σάββατο 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

Συγκέντρωση στην Άμφισσα μπροστά στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική) στις 7.00 πμ.
Για όσους έχουν δηλώσει επιβίβαση από Ιτέα (ΣΤΟ ΜΩΛΟ στις 7.15πμ)
Για όσους έχουν δηλώσει επιβίβαση από Κίρρα (ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ στις 7.30πμ)
Μέσω παλαιάς Ε.Ο φθάνουμε περίπου στις 10.00πμ στα Μέγαρα όπου θα κάνουμε  σύντομη στάση  για 20  λεπτά.
Από εκεί θα κατευθυνθούμε προς τον οικισμό της Αλέας Αρκαδίας προκειμένου να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, το οποίο  βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Αλέα, μόλις 12 περίπου χιλιόμετρα από την Τρίπολη στο δρόμο προς Σπάρτη. Εδώ ο επισκέπτης  μπορεί να δει την ιστορία του ίδιου του μουσείου, την ιστορία της αρχαιολογικής έρευνας στην περιοχή της Τεγεάτιδος από τη σύσταση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και να ψηλαφίσει την ιστορία και την αρχαιολογία της περιοχής από τους προϊστορικούς μέχρι τους ύστερους βυζαντινούς χρόνους.
Άφιξη στο Μουσείο στις 11.30πμ και αναχώρηση ώρα 13.00.
Στη συνέχεια προορισμός μας θα είναι το Ναύπλιο όπου θα φθάσουμε στις 14.00μμ , τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για  γεύμα και ξεκούραση.  Από το ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε στις 19.00μμ για να είμαστε στην Επίδαυρο μετά από 45 λεπτά περίπου, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την παράσταση ΑΧΑΡΝΗΣ του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.
Μετά τη λήξη της παράστασης επιστροφή στο Ναύπλιο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Κυριακή 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
Μετά το πρόγευμα, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε μέσα στην γραφική πόλη του Ναυπλίου.
Σας προτείνουμε το γύρο της πόλης με το τρενάκι, μια όμορφη βόλτα στην Ακροναυπλία για όσους αγαπούν το περπάτημα, κι αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει και μια βουτιά στην πλησιέστερη από το ξενοδοχείο παραλία. Από το Ναύπλιο θα αναχωρήσουμε ώρα 12,30μμ για να κατευθυνθούμε στο Κεφαλάρι του Άργους, όπου θα είμαστε μετά από 45 λεπτά περίπου. Θα επισκεφθούμε την Παναγία Κεφαλαριώτισσα και θα υπάρχει χρόνος για γεύμα σε μια από τις τοπικές ταβέρνες.
Αναχώρηση στις 15,30μμ με στάση για καφέ στον Ισθμό. Από εκεί και πάλι μέσω παλαιάς ΕΟ επιστρέφουμε στον προορισμό μας όπου εκτιμάται ότι θα είμαστε  περίπου στις 20.30μμ.
Χρήσιμες Πληροφορίες:
NAFPLIA HOTEL: ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ 11, ΤΗΛΕΦΩΝΟ 27520 28910
Τηλέφωνα ανάγκης:  Έλλη Κοτσάνου 6945 238562
                                       Κονδυλία Λούρμπα 6977035389Το Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού & Οι φίλοι της Κίρρας σας ευχόμαστε καλό και διασκεδαστικό διήμερο!

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου