Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

«ΣΚΕΨΟΥ ΑΛΛΙΩΣ - ΣΚΕΨΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία «Ακεσώ» της ΕΚΨ&ΨΥ σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας προτείνουν την υλοποίηση εθελοντικής εβδομάδας στα τέλη του Απρίλη, από τις 20 έως και τις 26 Απριλίου και προσκαλούν όποιον δραστηριοποιείται σε εθελοντικά πλαίσια να συμμετάσχει.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για την έννοια και το πνεύμα του εθελοντισμού. Πιο συγκεκριμένα, είναι μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μέσα από τις διάφορες πτυχές του, από τις μορφές που παίρνει ή που του δίνουμε εμείς μέσα από τις εκάστοτε δράσεις και την προσφορά μας.
Στο πλαίσιο της εθελοντικής εβδομάδας προτείνεται να πραγματοποιηθούν δράσεις (ομιλίες, βιωματικά, διαδραστικά/ δημιουργικά  παιχνίδια, δενδροφυτεύσεις κ.α.) στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Δελφών, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ημερίδα με θέμα τον εθελοντισμό για το ευρύ κοινό και συμμετοχή στο ''Let's do it Greece'' (http://www.letsdoitgreece.org/#homepage) μια ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα (Lets do it World) που θα λάβει τόπο την Κυριακή 26/4.
Για τον παραπάνω σκοπό, προσκαλούμε όλους εσάς φορείς, συλλόγους, ομάδες, άτομα που δραστηριοποιείστε σε εθελοντικά πλαίσια, σε μια πρώτη συνάντηση προκειμένου να δηλωθούν συμμετοχές στην εθελοντική εβδομάδα, να συζητήσουμε τις ιδέες μας και να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί. Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Άμφισσα και ώρα 11:30π.μ..

Για όσους βρίσκονται μακριά και πιθανώς δεν είναι εφικτό να παρευρεθούν στη συνάντηση, αλλά επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην εθελοντική εβδομάδα, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στη γραμμή του Δικτύου «Ακεσώ» στο 2265023222.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου