Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Το “Hope For Children” γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το “Hope For Children” γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού 2014


Στις 20 Νοεμβρίου ετησίως γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, σηματοδοτώντας την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Φέτος, γιορτάζοντας
25 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης, ο οργανισμός “Hope For Children” UNCRC Policy Center έχει προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις με κύριο στόχο τη διαφώτιση του κοινού για κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τα παιδιά.

Το “Hope For Children” συμμετέχει για τρίτη χρονιά στον παγκόσμιο θεσμό 19 Ημέρες Ακτιβισμού για την πρόληψη της κακοποίησης και βίας ενάντια στα παιδιά και τη νεολαία, με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών και ενημερωτικών σεμιναρίων. Ήδη έχουν διεξαχθεί δύο σεμινάρια, για το θέμα του ‘sexting’ ανάμεσα στους έφηβους και πώς αντιμετωπίζεται, και το σεμινάριο ‘Μην το πεις πουθενά’ για  τις διαστάσεις της βίας στην οικογένεια μέσα από πραγματικές ποινικές υποθέσεις.

Στις 26 Νοεμβρίου, από τις 11:00-13:00 στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οργανισμός θα υποδεχθεί τον κ. Hans Guijt από τον οργανισμό Τerre des Hommes της Ολλανδίας, ο οποίος είναι ο εμπνευστής του εικονικού κοριτσιού Sweetie. O κ. Guijt θα παρουσιάσει το πρόγραμμα Sweetie 1,000’που ασχολείται με το φαινόμενο του διαδικτυακού παιδικού σεξουαλικού τουρισμού (webcam child sex tourism) και χάρη στο οποίο εντοπίσθηκαν περισσότεροι από 1,000 δράστες. Το σεμινάριο έχει επιπρόσθετη σημασία αφού στις 13 Νοεμβρίου 2014 η Κυπριακή κυβέρνηση έχει επικυρώσει τη Σύμβαση Λανζαρότε, που αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο θεσμικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Στις 20 Νοεμβρίου, ο οργανισμός “Hope For Children” μαζί με το Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια θα βρίσκονται στο The Mall of  Cyprus από τις 17:00 μέχρι τις 19:00 για να να ενημερώσουν το κοινό για τις γραμμές βοήθειας που λειτουργούν, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111. Στο χώρο θα υπάρχουν διασκεδαστικές δραστηριότητς για τα παιδιά και δώρα (face painting, monkeynastix, τροχό της τύχης, κλπ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό στο 22103234 ή στο 96317873.
http://www.politis-news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου