Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Στη Λαμία η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων Τεχνολογιών - Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας




Έλα Παρασκευή και Σάββατο να γνωρίσεις από κοντά τη Ρομποτική, τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους, στη 1η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων Τεχνολογιών - Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας.
Σπουδαίες ανακαλύψεις και εφευρέσεις θα έχει την ευκαιρία το κοινό της Λαμίας να δει από κοντά σήμερα και αύριο στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας.

Πολλές γνωστές μας εφευρέσεις και νέες τεχνολογικές προτάσεις από όλα τα μέρη της Ελλάδας στη 1η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων Τεχνολογιών - Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας.

Μια σπουδαία έκθεση με τη συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών αλλά και ιδιωτών. Μεταξύ άλλων μια προσωπικότητα από το χώρο, καθηγητής από τη Καβάλα κ. Γ. Πογαρίδης με συντροφιά την μεγάλη του ανακάλυψη που λέγεται "ΡΩΞΑΝΗ" !

Λίγο πολύ κάτι θα έχετε ακούσει για την εφεύρεση αυτή, είτε στην τηλεόραση είτε στα περιοδικά:

Η "ΡΩΞΑΝΗ" είναι ένα ρομπότ, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό επιζώντων έπειτα από μία φυσική καταστροφή. Αποτελείται από ένα ρομποτικό όχημα και από ένα κέντρο ελέγχου. Διαθέτει κάμερα νυχτερινής λήψης με δυνατότητα περιστροφής ώστε ο χρήστης να μπορεί να κατευθύνει το όχημα έχοντας οπτική επαφή με τον επιζώντα.

Επίσης και η εκπληκτική - καινοτόμα άρπα που όμως δεν έχει χορδές αλλά παίζει με ...ακτίνες λέιζερ! Για να καταλάβετε τι εννοούμε πρέπει να επισκεφτείτε την έκθεση.

Μεταξύ άλλων και το ρομπότ που "σερβίρει" το μπισκοτολούκουμο", το οχτάποδο ελικοπτεράκι, αλλά και το διάσημο μπαλόνι που ανέβηκε στα 36.000 πόδια και φωτογράφισε την γη από ψηλά λες και ήταν δορυφόρος, ένα επίτευγμα που έκανε τους δημιουργούς του παγκόσμια γνωστούς και άλλα πολλά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου