Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Εντοπίστηκε γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού στη βόμβα που εστάλη στο ΑΤ Ιτέας

Εντοπίστηκε γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού στη βόμβα που εστάλη στο ΑΤ ΙτέαςΤο γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού ανιχνεύτηκε στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που εστάλη πριν από λίγες ημέρες στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας. Την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος ανέλαβε χθες, Παρασκευή, η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε μια σύντομη ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στη Φωκίδα, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν - κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά - διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός».

Το τρομοδέμα εντοπίστηκε στις 29 Απριλίου στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας στη Φωκίδα και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος, ενσωματωμένο σε βιβλίο. Αποτελείτο από περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός έφερε εξωτερικά ως αποστολέα την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ιτέας.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός έφυγε με επταήμερα άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά και -καθώς δεν επέστρεψε ποτέ- κηρύχθηκε καταζητούμενος στις 6 Ιανουαρίου 2014. 

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου, ο Χριστόδουλος Ξηρός «επανεμφανίστηκε» με βίντεο και επιστολή του, όπου καλούσε «τους συντρόφους της Άκρας Αριστεράς και της Αναρχίας» σε στελέχωση του κινήματος και πόλεμο.

«Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι» ανέφερε στην επιστολή του προαναγγέλλοντας την επιστροφή του στον ένοπλο αγώνα.
πηγή http://www.tovima.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου