Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Πρόγραμμα Σεμιναρίων για το Κέντρο Ημέρας για το Ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014

To Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων και η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Νομού Φωκίδας διοργανώνουν σειρά εισηγήσεων που αφορούν ποικίλη θεματολογία της παιδικής και εφηβικής ψυχολογίας.


Σύγχρονα δεδομένα από το Σχολείο μας διδάσκουν πως πλέον ο μαθητής όλο και περισσότερο προσεγγίζει και ανοίγεται στον εκπαιδευτικό για θέματα που άπτονται της ψυχικής του υγείας. Το γεγονός αυτό φορτώνει με άγχος και ευθύνη τον σύγχρονο εκπαιδευτικό, ο οποίος προβληματίζεται για τον τρόπο που θα στηρίξει, και θα ανακουφίσει το παιδί και τους γονείς του από τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Πως θα χειριστώ λοιπόν έναν μαθητή με αυξημένο άγχος; Πως θα πλησιάσω έναν μαθητή μου που δείχνει να τον απασχολεί κάτι; Τι στάση θα κρατήσω σε σχέση με έναν μαθητή που πρόσφατα έμαθα πως βίωσε μια απώλεια; Με ποιό τρόπο θα μπορούσαν να συνεργαστούν γόνιμα γονείς και εκπαιδευτικοί για το συμφέρον του παιδιού;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και σεγονείς που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να αυξήσουν τις δεξιότητές επικοινωνίας τους, στη καθημερινή  τους συναλλαγή, με τους μαθητές ή το παιδί τους.

Κάθε εισήγηση θα συνοδεύεται από βιωματικές ασκήσεις καθώς και διανομή σημειώσεων.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
  
Ημέρα και Ώρα Διεξαγωγής: Κάθε δεύτερη Πέμπτη, 19.00μμ έως 20.30μμ.

Μέρος Διεξαγωγής: Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων (Αίθουσα Διδασκαλίας)
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με:22650.23333
( Γραμματεία Κέντρου Ημέρας) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου