Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Μετά τις βροχές έρχονται τα πρώτα κρύα

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού θα έχουμε τις επόμενες ημέρες σε όλη την επικράτεια καθώς τις έντονες βροχές της Τετάρτης θα ακολουθήσει η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να προκαλέσει…


ακόμα και τις πρώτες χιονοπτώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο στα ορεινά της Ροδόπης και της Πίνδου.
Οι βροχές και οι καταιγίδες πάντως θα συνεχιστούν και την Τετάρτη κυρίως στη Δυτικη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και προς το τέλος της ημέρας και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Πέμπτη
Στη Θεσσαλία ,την ανατολική στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες κυρίως στις νοτιότερες  περιοχές και βελτίωση από το βραδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια.
Άνεμοι: στο νοτιοανατολικό αιγαίο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 τοπικά στο βορειοανατολικό αιγαίο 6 μποφόρ.
Σε μικρή περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια.
Παρασκευή
Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία
Σάββατο  και Κυριακή
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Ανατολικά βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση με βαθμιαία εξασθένηση την Κυριακή.
Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου