Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

«Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την άνοια: μια νέα προτεραιότητα»,



Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων πρόκειται να υλοποιήσουν ημερίδα με τίτλο «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την άνοια: μια νέα προτεραιότητα», στο πλαίσιο του προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας Φωκίδας, Φθιώτιδας και Κυκλάδων (ΕΣΠΑ 2007-13).
Στην ημερίδα συμμετέχουν επίσης, τα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων Άμφισσας και Ιτέας, καθώς και τα Κ.Α.Π.Η. Δήμου Δελφών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, στην αίθουσα του Κέντρου ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, ώρα προσέλευσης 18.00.
Η άνοια αποτελεί ένα καθημερινό πρόβλημα για χιλιάδες ασθενείς με σημαντικές επιπτώσεις στους ίδιους, τους φροντιστές τους αλλά και το σύστημα υγείας. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για το θέμα της άνοιας των επιπτώσεων που αυτή έχει στους ασθενείς, τους φροντιστές τους αλλά και την ευρύτερη οικογένεια. Παράλληλα στόχος είναι η παρουσίαση πρακτικών που θα βοηθήσουν τόσο τους ασθενείς αλλά και όσους εμπλέκονται στην φροντίδα τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου