Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ο Δήμος Δελφών για πρώτη φορά φέτος θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»


Ο Δήμος Δελφών για πρώτη φορά φέτος θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπική Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στην αγορά εργασίας, δίνοντας τη δυνατότητα στις μητέρες να αιτηθούν τη ΔΩΡΕΑΝ φιλοξενία των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας.
Επισημαίνουμε τη σημαντικότητα συμμετοχής των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δελφών στο εν λόγω πρόγραμμα, καθώς η υλοποίησή του αφενός θα ανακουφίσει οικονομικά τους γονείς αφετέρου θα συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο προς τα φιλοξενούμενα νήπια όσο και τους γονείς. Για τη σχολική περίοδο 2013-2014 ο Δήμος Δελφών θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ 150 θέσεις φιλοξενίας νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αμφίσσης, Γαλαξειδίου, Δελφών, Δεσφίνας, Ιτέας, Καστελλίων-Γραβιάς, Πολυδρόσου.

Καλούμε τις ενδιαφερόμενες μητέρες που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στους Παιδικούς Σταθμούς να προσέλθουν ή να επικοινωνήσουν άμεσα με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας (τηλ. 2265350531) ή την αρμόδια Αντιδήμαρχο (2265351330) μέχρι τις 26/07/2013 για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νικόλαος Δημ. Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
«Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η άσκηση ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η συμμετοχή του Δήμου Δελφών στην υφιστάμενη δράση θα μας επιτρέψει όχι απλά να μειώσουμε τα μηνιαία τροφεία που καταβάλλουν σήμερα οι γονείς στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, αλλά να τα μηδενίσουμε. Ο Δήμος μας όπως γνωρίζετε λειτουργεί συνολικά οκτώ παιδικούς σταθμούς ήτοι: Άμφισσας, Δελφών, Δεσφίνας, Ιτέας (2), Καστελλίων και Πολυδρόσου συμπεριλαμβανομένου του νέου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού που δημιούργησε ο Καλλικρατικός Δήμος Δελφών για πρώτη φορά στο Γαλαξείδι.

Από την αρχή της παρούσας Δημοτικής θητείας βασικός μας άξονας είναι η ανάπτυξη ενός κοινωνικού πλέγματος προστασίας όλων των ομάδων πληθυσμού στο Δήμο μας με ιδιαίτερη βαρύτητα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Εκτός από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο λειτουργεί με επιτυχία η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Δελφών «ΟΙ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ» , η καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων, η μέριμνα για του Ανασφάλιστους, ο εμβολιασμός των μαθητών, οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα Κ.Α.Π.Η, η μέριμνα για τα Α.Μ.Ε.Α, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο για τους Τσιγγάνους, τα Δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία και Ιατρεία αποτελούν τις συνισταμένες της συγκεκριμένης προσπάθειας που διαρκώς επιδιώκουμε να εμπλουτίζεται και να αναβαθμίζεται».Πηγή http://www.lamiastar.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου