Δυο περιστατικά βίας μέσα σε λίγες ώρες με θύματα ανήλικα παιδιά, το ένα μάλιστα με χρήση πυροβόλου όπλου, αναστάτωσαν τις κοινωνίες δυο χωριών στην Φωκίδα και την Ηλεία! Και στις δυο περιπτώσεις, οι δράστες βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας.
Στο χωριό Πευκάκι της Φωκίδας, ένας 60χρονος ενοχλήθηκε από τον θόρυβο που έκανε μια παρέα μικρών παιδιών παίζοντας με κροτίδες και άρχισε να τα βρίζει και να τα απειλεί. Όταν αυτά δεν συμμορφώθηκαν, άρπαξε από
το σπίτι του ένα δίκαννο και πυροβόλησε προς το μέρος τους, ευτυχώς χωρίς μνα τα πετύχει καθώς τα σκάγια χτύπησαν σε ένα δέντρο στην αυλή του καφενείου όπου έπαιζαν τα παιδιά!
Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον 60χρονο που παρέδωσε το όπλο, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε και άλλο ένα όπλο τύπου φλόμπερ που επίσης κατασχέθηκε. Ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.
*** Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη σε χωριό της νότιας Ηλείας, όπου ένας ηλικιωμένος ενοχλήθηκε από το παιχνίδι των μικρών παιδιών σε μια παιδική χαρά και άρπαξε ένα ξύλο με το οποίο άρχισε να τα καταδιώκει! Τα πιο πολλά κατάφεραν να του ξεφύγουν, όμως ο 80χρονος πρόλαβε ένα από αυτά και το χτύπησε στο πρόσωπο με το ξύλο!
Το παιδί πήγε κλαίγοντας στους γονείς του οι οποίοι κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλλαν μήνυση σε βάρος του ηλικιωμένου, ο οποίος φέρεται να έχει και άλλες καταγγελίες εναντίον του για παρόμοια περιστατικά.
Οι αστυνομικοί διερευνούν με προσοχή την υπόθεση.Πηγή http://www.trelokouneli.gr