Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

CineΙτέα: Προβολή και συζήτηση σήμερα το βράδυ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Σάββατο 23/2/2012 στις 7.30μμ
ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «Fish 'nchips»

μετά την προβολή
Παίζουν: Μάριος Ιωάννου, Marlen Kaminsky, Anne - Μarie O' Sullivan, Διομήδης Κουφτερός, Άλκηστις Παυλίδου, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Αντρέας Φυλακτού, Στέφανι Νεοφύτου
Συντελεστές:
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου
Φωτογραφία: Γιώργος Γιαννέλης
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου – Ηλίας Δημητρίου
Σκηνικά: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου
Ήχος: Μάρκο Λόπεζ
Κουστούμια: Νότης Παναγιώτου
Το trailer της ταινίας: http://www.youtube.com/watch?v=YT1_pS71z2Q
Οι περισσότεροι σύγχρονοι Έλληνες κινηματογραφικοί ήρωες αγωνιούν να προσδιορίσουν τον εαυτό τους σύμφωνα με τον τόπο και την οικογένεια. Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Ηλία Δημητρίου είναι μία ρεαλιστική ιστορία, με χιούμορ και συγκίνηση, πέρα από μάταιους αυτοπροσδιορισμούς, ταυτότητες και σύνορα.
Στην Αγγλία είναι ένας «bubble», στην Κύπρο τον αποκαλούν «Τσάρλι» ή BBC (British Born Cypriot = Κύπριος Γεννημένος στην Βρετανία), στην Ελλάδα είναι «ο Κύπριος»। Το πραγματικό όνομά του είναι Αντι, δουλεύει στο «φισιάδικο» ενός Τουρκοκύπριου στο Λονδίνο τηγανίζοντας μπακαλιάρο με πατάτες, και όταν θα προσπαθήσει να ανοίξει δικό του μαγαζί με το εγγλέζικο παραδοσιακό φαγητό στη Λάρνακα το όνειρό του θα μετατραπεί σε εφιάλτη।
Ο Άντυ είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στις αξίες της οικογένειας και της πατρίδας. Όμως τι γίνεται όταν η μία έρχεται αντιμέτωπη με την άλλη; Πώς να θεωρήσεις οικογένεια κάποιον από άλλη πατρίδα; Πώς να κάνεις οικογένεια μακριά από τον τόπο που θεωρείς πατρίδα; Ο γεμάτος ενέργεια και ταυτόχρονα εσωτερική μελαγχολία Μάριος Ιωάννου, ενσαρκώνει ιδανικά τον απελπισμένα αισιόδοξο Άντυ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου