Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ξεκινά με Ψυχολογία το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Λαμία (πρόγραμμα, καθηγητές)

 

 

Πιο το ψυχολογικό προφίλ του Έλληνα σήμερα εν μέσω κρίσης; Της Οικογένειας; Πως επιδρά στο παιδί; Αυτά τα θέματα αλλά και πολλά άλλα θα προσεγγίσουν με τη βοήθεια των ειδικών επιστημόνων, όσοι παρακολουθήσουν από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου τις προγραμματισμένες 12 διαλέξεις του τμήματος της Ψυχολογίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Λαμία.
Οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το τμήμα της Ψυχολογίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογους επιστήμονες – ακαδημαϊκούς από το χώρο της ψυχολογίας, και της ψυχοθεραπείας, οι οποίοι μέσα από 12 διαλέξεις θα αναφερθούν σε ζητήματα της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής. Πιο συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το ψυχολογικό προφίλ του Έλληνα στην εποχή της κρίσης, τη δομή της οικογένειας και τις επιδράσεις της στο παιδί, τις ενδοοικογενειακές σχέσεις και το γάμο, το μεγάλωμα των παιδιών και τις συνήθεις συγκρούσεις, την απιστία, τα λειτουργικά όρια και τις συνέπειες στη συμπεριφορά των παιδιών, κ.α.


Οι εγγραφές συνεχίζονται: Στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο μπορούν να εγγραφούν όλοι οι πολίτες χωρίς καμία ηλικιακή ή εκπαιδευτική διάκριση. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στα γραφεία των «Πολιτών Εν Γνώσει» στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας (πλατεία Αθ. Διάκου), στο 2ο όροφο, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από 11.00 έως 13.00 και από 18.00 έως 20.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν αντίγραφο της ταυτότητάς τους, μία πρόσφατη φωτογραφία καθώς και 50€ που είναι το συνολικό κόστος του προγράμματος από Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2013.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα από τις 5μμ-8μμ στην αίθουσα ομιλιών του Εργατικού Κέντρου Λαμίας. Για τυχόν απορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο 80.111.70.111 (αστική χρέωση), στο 2421077433 ή με email: politesengnosei@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



ΔΕΥΤΕΡΑ / 21.1.13 / Χρηστάκης Νικόλας / Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας Τομέας Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, Επικοινωνιακών Πρακτικών και Σχεδιασμού Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε., Ε.Κ.Π.Α.
«Αγάπη και μίσος, φιλία και έχθρα: φανερές και κρυφές όψεις των σχέσεων»



ΔΕΥΤΕΡΑ / 28.1.13 / Βαλομάνδρα Αθηνά / Ψυχολόγος, Συστημική ψυχοθεραπεύτρια
«Κρίση, Μέσα & Έξω...»



ΔΕΥΤΕΡΑ / 4.2.13 / Ασκητοπούλου Βάσω / Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων Θεσσαλονίκης «Ελπίδα»
«Οι συγκρούσεις στην οικογένεια»



ΔΕΥΤΕΡΑ / 11.2.13/ Χαλάτσης Παναγιώτης / Σχολικός Σύμβουλος, Διδάκτωρ Ψυχολογίας.
«Επικίνδυνα παιδιά ή παιδιά που κινδυνεύουν;»



ΔΕΥΤΕΡΑ / 18.2.13 / Σταύρου Δήμητρα / Ψυχολόγος, Δραματοθεραπεύτρια
«Απιστία: Το νόημά της και η διαχείριση της κρίσης στο ζευγάρι...»



ΔΕΥΤΕΡΑ / 25.2.13 / Πανταζής Παύλος / Επίκουρος καθηγητής Κλινικής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο ΑΠΘ
«Αναζήτηση νοήματος σε περιόδους κρίσης»



ΔΕΥΤΕΡΑ / 4.3.13/ Χουλιαρός Δημήτρης / Υπεύθυνος ΚΕΔΔΥ Λάρισας
«Μαθησιακές Δυσκολίες»



ΔΕΥΤΕΡΑ / 11.3.13 / Χατζηνικολάου Σοφία / Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
«Διαχειρίζοντας τις απώλειες στη ζωή μου»



ΔΕΥΤΕΡΑ / 20.3.13 / Σκαλή Δώρα / Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, MSc, PhD. at Πανεπιστήμιο Αθηνών- Τμήμα Φ.Π.Ψ.- Τομέας Ψυχολογίας- Πρόγραμμα Ψυχολογίας
«Λειτουργικά όρια-συνέπειες στη συμπεριφορά των παιδιών»



ΔΕΥΤΕΡΑ / 27.3.13 / Φυσσούν Βάνια / Κλινική Ψυχολόγος M.Sc., Υποψήφια Διδάκτωρ Π.Α., μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο
«Το φαινόμενο του εθισμού στο Διαδίκτυο. Εξέλιξη, χαρακτηριστικά, πρόληψη και αντιμετώπιση»



ΔΕΥΤΕΡΑ / 1.4.13 / Γιαννούσης Γιώργος / Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός θεραπευτής, Σύμβουλος εξαρτήσεων, Διδάκτωρ του Π.Θ.
«Οικογένεια και νέες μορφές γονεϊκότητας»



ΔΕΥΤΕΡΑ / 8.4.13 / Τόπα Μαρία / Ψυχολόγος, Υπεύθυνη ΚεΣυΣΕ, Υποψήφια Διδάκτωρ Π.Θ.
«Ενδο-οικογενειακή Βία»

με την υποστήριξη: ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Υπεύθυνος Κατάρτισης Προγράμματος Ψυχολογίας : Γιώργος Γιαννούσης Ψυχοθεραπευτής - οικογενειακός θεραπευτής - σύμβουλος εξαρτήσεων Μέλος Δ.Σ. του Φορέα Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων "Πολίτες Εν Γνώσει"Πηγή http://mag24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου