Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Επιστρέφει βάση του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια?




 Επιστρέφει η βάση του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια;Την επαναφορά του βαθμολογικού ορίου του 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια από τις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαίου του 2013, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Θα συνδυαστεί με το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων και σχολών.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το αίτημα της επαναφοράς της βάσης του 10 έθεσαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ στον υπουργό παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.Το θέμα της επαναφοράς της βάσης είχε ανοίξει ο κ. Αρβανιτόπουλος, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, βάσει των οποίων 29.009 υποψήφιοι εισήχθησαν σε 83 τμήματα ΤΕΙ και σε οκτώ πανεπιστημιακά με λιγότερα από 10.000 μόρια.
Πτώση έως και 15% στα δίδακτρα λόγω κρίσης

Από 10% έως 15% έχουν αναγκαστεί να ρίξουν τις τιμές τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της χώρας, καθώς διαπιστώνουν αδυναμία των οικογενειών να ανταποκριθούν στα καταβολή των διδάκτρων.
Ωστόσο, η σχετική νομοθεσία προβλέπει να μπαίνει πλαφόν ανώτατης τιμής στα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτήριων, διατηρώντας τα έτσι τεχνικά σε υψηλότερα επίπεδα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Το υπουργείο Ανάπτυξης μελετά να απελευθερώσει τα δίδακτρα, καθώς όπως διαπιστώνει, αυτά έχουν υποχωρήσει αλλά λόγω της νομοθεσίας καταγράφονται υψηλότερα απʼ ό,τι είναι στην πραγματικότητα.
Πηγή: epikaira.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου