Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το «Hobbit» θα είναι το τελευταίο έργο του Tolkien στον κινηματογράφο

Το «Hobbit» θα είναι το τελευταίο έργο του Tolkien στον κινηματογράφο         


Οι φίλοι των ιστοριών φαντασίας του JRR Tolkien, θα είναι καλό να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη νέα τριλογία των «Hobbit», που γυρίζεται στη Νέα  Ζηλανδία, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα υπάρχει συνέχεια, δήλωσε ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον.

 





«Αυτή είναι πιθανώς η τελευταία φορά που μιλάμε για τη Μέση Γη», δήλωσε ο Τζάκσον την παραμονή της πρεμιέρας της πρώτης από τις τρεις ταινίες, με τίτλο, «The Hobbit: An Unexpected Journey», προαναγγέλλοντας επί της ουσίας τον τερματισμό του ταξιδιού φαντασίας, μέσα από τα μυθιστορήματα του JRR Tolkien
Ο Τζάκσον ο οποίος γεννήθηκε στο Ουέλινγκτον και βραβεύτηκε με Όσκαρ για την τριλογία, «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», δήλωσε σε ραδιόφωνο της Νέας Ζηλανδίας, ότι αιτία είναι η προστατευτική στάση των δικαιούχων των δικαιωμάτων του συγγραφέα.
«Δεν νομίζω ότι θα επιτρέψουν ποτέ μια τηλεοπτική σειρά, έτσι εκτός αν συμβεί κάτι που δεν μπορούμε να προβλέψουμε, δεν βλέπω πώς κάποιος θα κάνει ποτέ ξανά Tolkien» είπε ο σκηνοθέτης.
Η ταινία «The Hobbit: An Unexpected Journey» θα κάνει πρεμιέρα σε όλο τον κόσμο στις 14 Δεκεμβρίου.
Η δεύτερη ταινία «The Hobbit: The Desolation of Smaug», θα κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου του 2013, ενώ η τελευταία συνέχεια της τριλογίας, «The Hobbit: There and Back Again» έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Ιουλίου 2014.
Αλλά έργα του Tolkien είναι το... χαοτικό «Σιλμαρίλλιον», οι «Ατέλειωτες Ιστορίες» που στην ουσία αποτελούν συμπληρωματικές ιστορίες του βιβλίου «Σιλμαρίλλιον» και «Η Ιστορία της Μέσης Γης» που είναι το «εγκυκλοπεδικό» έργο του συγγραφέα.
πηγή:newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου