Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

7 παράξενες ενέργειες «νικούν» το κρυολόγημα!

 

 
 


Το συνάχι αντιμετωπίζεται με πολεμικές τέχνες ή με γιόγκα; Το πράσινο τσάι λειτουργεί ως… αντιγριπικό εμβόλιο; Αυτά και άλλα πολλά παράδοξα αλλά χρήσιμα για την υγεία σας, θα μάθετε στο άρθρο που ακολουθεί.
perierga.gr - 7 παράξενες ενέργειες νικούν το κρυολόγημα!

1. Φάτε στρείδια ή μοσχάρι!
Αν και δεν είναι η πρώτη ιατρική συμβουλή που σας έρχεται στο νου, μια μερίδα στρείδια, αποτελεί το καλύτερο «γιατροσόφι» για να θωρακίσετε τον εαυτό σας απέναντι στις ιώσεις της εποχής. Αλλά ακόμη και αν τα θαλασσινά δεν σας αρέσουν, προτιμήστε ένα μπιφτέκι ή ένα φιλέτο από μοσχάρι που είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο.
2. Δείτε μια αστεία ταινία
Ή επιδιώξτε την παρέα ατόμων που σας κάνουν να γελάτε με την καρδιά σας. Το γέλιο αφενός ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αφετέρου απελευθερώνει τις ενδορφίνες, τις χημικές εκείνες ουσίες του σώματος που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Σε πρόσφατη έρευνα αποκαλύφθηκε πως το γέλιο έχει τη δυνατότητα να «μπλοκάρει» τη θανατηφόρο δραστηριότητα ορισμένων ασθενών κυττάρων….
3. Αθληθείτε
perierga.gr - 7 παράξενες ενέργειες νικούν το κρυολόγημα!
Έρευνα αποκάλυψε πως τα άτομα που ασχολούνταν συστηματικά με κάποιο άθλημα (τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία, κ.α.) ασθένησαν κατά 33% λιγότερες ημέρες από τους υπόλοιπους. Επίσης, όταν αρρωσταίνουν, έχουν ηπιότερα συμπτώματα από όσους δεν αθλούνται, γεγονός που για μία ακόμη φορά, τονίζει τα οφέλη της άσκησης στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.
4. Ρίξτε το έξω!
Ξεχάστε την χειμωνιάτικη απομόνωση και ρίξτε το έξω! Τα άτομα με έντονη κοινωνική ζωή και πολλούς φίλους σπάνια αρρωσταίνουν, όπως αναφέρουν έρευνες. Η έντονη κοινωνική ζωή κρατά την αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τους δείκτες της θνησιμότητας.
5. Μάθετε πολεμικές τέχνες!
Και όμως ίσως θα πρέπει να μάθετε καράτε για να καταπολεμήσετε το συνάχι που σας τριγυρίζει. Όσο και αν σας ακούγεται αστείο, οι πολεμικές τέχνες, όπως το Tai chi, μπορεί να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, όπως αποδείχθηκε σε πρόσφατη μελέτη. Σύμφωνα με αυτήν, μεσήλικες και ηλικιωμένοι, μετά από μόλις 5 μήνες προπόνησης με πολεμικές τέχνες έδειξαν ιδιαίτερη αντίσταση απέναντι στις ιώσεις.
6. Διαλογιστείτε και αντίο κρύωμα…
perierga.gr - 7 παράξενες ενέργειες νικούν το κρυολόγημα!
Σε πρόσφατη έρευνα αποκαλύφθηκε πως τα άτομα που είχαν βάλει στη ζωή τους τη γιόγκα και το διαλογισμό, εμφάνισαν κατά 50% ηπιότερα συμπτώματα σε εποχιακές ιώσεις. Οι ερευνητές ανέφεραν μάλιστα, πως η γιόγκα θωρακίζει τον οργανισμό σχεδόν όσο και τα αντιγριπικά εμβόλια, τα οποία προσφέρουν προστασία ενάντια στις ιώσεις σε ποσοστό 50-60%.
7. Τροφές-γιατρικά
Υπάρχουν πολλές τροφές που λειτουργούν ως ασπίδα απέναντι στις ιώσεις. Μία από αυτές είναι ο σολομός, που χάρη στα Ω3 που περιέχει καταπολεμά τα μικρόβια και τις ιώσεις. Εξίσου αποτελεσματικό είναι και το πράσινο τσάι, που ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα, μπορεί να μας θωρακίσει απέναντι σε κρυολογήματα, γρίπη και συνάχι.
Ευαγγελία Αναστασάκη
πηγή:perierga.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου