Το Ευρωκοινοβούλιο αναλαμβάνει πρωτοβουλία να επαναφέρει προς συζήτηση το μέτρο που απέσυρε η Κομισιόν, για τη διάθεση του ελαιολάδου στα τραπέζια των επιχειρήσεων εστίασης
(ταβέρνες, εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.α.), σε ειδικές φιάλες μιας χρήσης. Αυτό τονίστηκε στο σεμινάριο για την ελαιοκομία, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή κ. Σπύρου Δανέλλη, στις Βρυξέλες, την Πέμπτη (30 Μαΐου), με θέμα: «Στρατηγικές και πρακτικές για την προώθηση του ελαιολάδου». Ακόμη τονίστηκε ότι η Πορτογαλία ήδη εφαρμόζει το εν λόγω μέτρο, οπότε υπάρχει η δυνατότητα να θεσμοθετηθεί και στην Ελλάδα, από την ελληνική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Δανέλλης «θεωρώ ότι το μέτρο βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση γιατί διασφαλίζει τον καταναλωτή, προασπίζει τον παραγωγό και ανταποκρίνεται στις εξαγγελίες για τη διασφάλιση της ποιότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων. Εκτιμώ ότι η εφαρμογή του μέτρου έγινε με προχειρότητα χωρίς να ζητηθεί η βοήθεια του Ευρωκοινοβουλίου και για αυτό αποσύρθηκε».
agrotypos.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου