Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ
ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΙΣ 5:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ο Δήμος Δελφών υποδέχεται την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 το Ολυμπιακό Φως στην ιερή γη των Δελφών στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018" (Πιονγκτσάνγκ 2018) και σας προσκαλεί όλους στη λαμπρή εκδήλωση της Λαμπαδηδρομίας και της τελετής υποδοχής.

Πρόσθετη τιμή στο Δήμο μας περιποιεί το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους λίγους δήμους της χώρας και το μοναδικό της περιφέρειάς μας που θα διανυκτερεύσει η Ολυμπιακή Φλόγα κατά τη διαδρομή της στη χώρα μας.
Όλοι μας, δημοτική Αρχή και δημότες, εκφράζουμε τη στέρεα πεποίθησή μας ότι η οικουμενικότητα και τα αρχετυπικά ουμανιστικά ιδεώδη που πρεσβεύει ο τόπος που έχουμε την ευτυχία και την τιμή να διαβιούμε θα εκπέμψουν ξανά το κατηγορηματικό και αναπαλλοτρίωτο μήνυμά τους προς τους λαούς όλης της γης για ειρήνη, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη και πρόοδο.
Το πρόγραμμα διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από τους Δελφούς την Κυριακή 29 Οκτωβρίου έχει ως εξής:
17:30 : Διασταύρωση με οδό Φιλελλήνων (Είσοδος Δελφών από Άμφισσα) (Λαμπαδηδρόμος: Ι. Μαρκοδήμος)
17:32 : Συμβολή οδών Βασ. Παύλου και Φρειδερίκης με Απόλλωνος, έναντι πρατηρίου καυσίμων
( Λαμπαδηδρόμος: Γ. Καρατζόγλης)
17:34 : Δημαρχείο Δελφών (Λαμπαδηδρόμος: Ευθ. Ντόκος)
17:36 : Ιστοί σημαιών-πλάτανος (Λαμπαδηδρόμος: Χρ. Καλλίας)
17: 38 : Αρχαιολογικό Μουσείο (Λαμπαδηδρόμος: Γ. Μαρρέ)
Στις 17: 40 στο Ναό του Απόλλωνος θα λάβει χώρα η τελετή υποδοχής του Ολυμπιακού Φωτός.
Δευτέρα 30 Οκτωβρίου. Ώρα 09:00.
Αποχαιρετάμε την Ολυμπιακή Φλόγα μαζί με τον υπεραθλητή του ultra- triathlon Κωνσταντίνο Ζεμαδάνη.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Δελφών σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Για την προσέλευση των συνδημοτών μας στην εκδήλωση ο Δήμος Δελφών θα διαθέσει ένα λεωφορείο από την Άμφισσα κι ένα από την Ιτέα. Η αναχώρηση των λεωφορείων είναι προγραμματισμένη για τις τέσσερις και μισή το απόγευμα από τους σταθμούς των ΚΤΕΛ των δύο πόλεων και η επιστροφή για τις επτά και μισή το βράδυ από το πρακτορείο των Δελφών.
Είναι σημαντικό οι παραβρισκόμενοι να επιφυλάξουν σεβασμό στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις υποδείξεις της Τροχαίας. Επίσης, χρήσιμο είναι για όσους και όσες επιθυμούν να παραστούν στην τελετή υποδοχής του Ολυμπιακού Φωτός στο Ναό του Απόλλωνος να μεριμνήσουν για χρήση υποδημάτων συμβατών με το συμβολισμό του χώρου και της όλης εκδήλωσης αλλά και της προσωπικής τους ασφάλειας.
Ο Δήμαρχος Δελφών
Αθανάσιος Ηλ. Παναγιωτόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου