Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

4η Έκθεση Κεραμικής "Δελφοί" 4th Ceramic Exhibition “Delphi”

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος και η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη, την οποία απαρτίζουν οι κεραμίστες Βασίλης Αναστασόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Μαριλένα Λιβιεράτου, Βασίλης Παπαϊωάννου και Ηλίας Χριστόπουλος, συνδιοργανώνουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών την 4η έκθεση κεραμικής
από 20/5/2017 έως 10/7/2017. 
Οι Δελφοί, ως ο ομφαλός της γης και ως το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο του αρχαίου ελληνισμού έδωσαν στην Ομάδα "Κεραμέων Ίχνη" την ιδέα να διοργανώσει, επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων 2017, την έκθεση αυτή με θέμα "Δελφοί".
Τριάντα Έλληνες και ξένοι Κεραμίστες προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα, εμπνεόμενοι απ' αυτόν τον ιερό τόπο των μύθων. Τα εκθέματα, με διαφορετική τεχνική ως προς τη φόρμα, τη διακόσμηση και το ψήσιμο, απηχούν τις σύγχρονες τάσεις της κεραμικής τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 και ώρα 14:00.
 Οι συμμετέχοντες κεραμίστες είναι οι: Βασίλης Αναστασόπουλος, George Vavatsis, Γιώργος Γκοτσόπουλος, Βούλα Γουνελά, Voula DaskalopoulouVassos Demetriou (Κύπρο), Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου, Maro KerasiotiHaroula KoropouliIosifina KosmaMarilena LivieratouChristina MoraliDora MorphiLily Bakoyannis, Χαρά Μπαχαρίου, Χρυσάνθη Νόττα, Γωγώ Παπαβασιλείου, Vassilis Papaioannou, Αγγελίκη Πολίτη, Foivos Kyvos PoultsiakisAnthi RevythiNikos Sklaveniths, Βασιλική Φράγκου, Ηλίας Χριστόπουλος, Θεοδώρα Χωραφά, Adam Csaba Szabo (Ουγγαρία), Kadir Ertürk (Τουρκία), Martin McWilliam (Γερμανία), Rafa Pérez (Ισπανία), Velimir Vukicevic (Σερβία).
Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου. Η είσοδος την ημέρα των εγκαινίων στο χώρο της έκθεσης είναι δωρεάν.

Χορηγοί έκθεσης: - Λουκουμοποιία Σκιαδαρέσης 
- Χαρτοποιία Elite 
- Coffee Island
- Πολυχώρος Επίκεντρο
https://www.facebook.com/events/1607433485966029/

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου