Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΤΩΡΑ-ΘΕΡΜΟ: Σκότωσαν δύο δραπέτες των Τρικάλων σε νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

ΤΩΡΑ-ΘΕΡΜΟ: Σκότωσαν δύο δραπέτες των Τρικάλων σε νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ



Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε πριν από λίγο στην περιοχή του Θέρμου στην Κόνισκα ΑιτωλοακαρνανίαςΣύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν και σκότωσαν δύο δραπέτες των Τρικάλων κατα την ανταλλαγή πυρών που έγινε.

Να αναφέρουμε πως στην επιχείρηση συμμετέχουν άνδρες της αντιτρομοκρατικής, της ΟΠΚΕ, των ΕΚΑΜ, ενώ οι αναζητήσεις γίνονται και με θερμικές κάμερες.

Σύμφωνα πληροφορίες, οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ εντόπισαν δύο από τους πέντε δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, καθώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κακοποιοί ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, δύο από τους Αλβανούς δραπέτες έπεσαν νεκροί.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν μεταξύ των νεκρών είναι ο Μάριο Κόλα, ο οποίος φέρεται να ηγείται των δραπετών των Τρικάλων που είχαν συμμετάσχει σύμφωνα με την αστυνομία στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού στο Δίστομο.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν οι άλλοι τρεις κακοποιοί που διαφεύγουν. Όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας αυτή την ώρα "χτενίζουν" την περιοχή με θερμικές κάμερες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι δύο κακοποιοί που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατόπιν ανταλλαγής πυρών, ήταν μόνοι τους χωρίς τους άλλους τρεις δραπέτες που αναζητούνται.

Χθες το βράδυ κρύφτηκαν μέσα στα πουρνάρια και περίμεναν απόψε να ξανανυχτώσει για να φύγουν από το σημείο. Όμως, ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, τους είχαν εντοπίσει οι άνδρες των ΕΚΑΜ που συμμετέχουν στην επιχείρηση και τους είχαν στήσει ενέδρα. Με το που ξεπρόβαλαν τους είπαν να παραδοθούν, όμως εκείνοι έβγαλαν τα όπλα με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ και οι αστυνομικοί και να τους τραυματίσουν θανάσιμα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ

Πέρασαν 15 ολόκληρες μέρες και οι δραπέτες συνεχίζουν να αλωνίζουν στον ορεινό όγκο Στερέας Ελλάδας-Αιτωλ/νίας-Ευρυτανίας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο cityVoice.gr, ότι η επιχείρηση έχει τώρα στραφεί στην ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Τριχωνίδας και συγκεκριμένα στην Κόνισκα του Δήμου Θέρμου όπου βρίσκονται ήδη 1000 αστυνομικοί από χθές το βράδυ.

Η αστυνομία βρίσκεται στο πόδι με ισχυρές δυνάμεις να έχουν διασκορπιστεί και να έχουν αποκλείσει κάθε πιθανή διέξοδο των αδίστακτων κακοποιών, ενώ έχουν επιστρατευτεί βατραχάνθρώποι του Λιμενικού, αλεξιπτωτιστές θερμικές κάμερες μέχρι και μη επανδρωμένα αεροπλάνα για την επιχείρηση που αποτελεί στοίχημα στους κόλπους της αστυνομίας.

Ερωτηματικό συνεχίζει να παραμένει όμως και ο τρόπος με τον οποίο κινούνται οι αδίστακτοι κακοποιοί, με την αστυνομία να είναι πλέον πεπεισμένη ότι έχουν βρει τρόπο να ενημερώνονται για την εξέλιξη των ερευνών προκειμένου να αποφεύγουν τα διάφορα μπλόκα ενισχύοντας τα σενάρια ότι κινούνται βάση οργανωμένου σχεδίου και μάλιστα με την υποστήριξη και άλλων ατόμων.

Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που ερευνώνται, πίσω από τους Αλβανούς δραπέτες είναι να κρύβεται ο UCK! Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, η πιθανότητα τμήμα του UCK να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του 37xρονου αστυνομικού στο Δίστομο είναι μεγάλη.

Οι κινήσεις τους φέρνουν στο νου εγκληματική οργάνωση που εμφανίζει στοιχεία συγκεκαλυμμένης "ανταρτικης" δράσεως, όχι βέβαια τρομοκρατικού "αντάρτικο πόλης" αλλά στρατιωτικού στυλ.

Ένα από τα ερωτήματα που οδηγούν σε αυτό το σενάριο είναι "τι δουλειά είχαν οι πέντε δραπέτες οπλισμένοι με σακίδια στους ώμους τους να επιχειρούν να μπουν πεζοί στο Δίστομο;"

Αν ήταν απλοί κακοποιοί -λένε αυτοί που ξέρουνε- θα είχαν φύγει για την Αλβανία. Αυτοί όμως μένουν εδώ και δρουν με στρατιωτική ψυχραιμία ευρισκόμενοι σε πόλεμο με την αστυνομία χωρίς να δείχνουν φόβο..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου