Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Επανέρχεται η βάση του 10 - Κόβονται 130 τμήματα ΑΕΙ & ΤΕΙ


Επανέρχεται η βάση του 10 - Κόβονται 130 τμήματα ΑΕΙ & ΤΕΙ


Κατά περίπου 130 λιγότερα θα είναι τα τμήματα των πανεπιστημίων και ΤΕΙ που θα βρουν φέτος στο μηχανογραφικό τους δελτίο οι υποψήφιοι οι οποίοι θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ θα βρεθούν αντιμέτωποι και με την επαναφορά της βάσης του δέκα.


Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» κοντεύει να πάρει την τελική του μορφή από το υπουργείο Παιδείας και περιλαμβάνει περικοπές και συγχωνεύσεις τμημάτων αλλά και ιδρυμάτων, ενώ τα ΤΕΙ της περιφέρειας -όπως ήταν αναμενόμενο- είναι οι μεγάλοι... χαμένοι, αφού θα υποστούν το μεγαλύτερο ψαλίδι.


Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χάρτη των ΑΕΙ άρχισε. Το υπουργείο Παιδείας μπορεί να μην έχει διαμορφώσει πλήρως το σχέδιο, αλλά απο σήμερα αρχίζουν και οι άτυπες συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.


Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο υπουργός Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει ότι τα τελικά σχέδια θα ανακοινωθούν σύντομα, διότι οι όποιες αλλαγές θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το καλοκαίρι, οι οποίοι επίσης αναμένουν να μάθουν εάν θα επανέλθει φέτος η βάση του 10, κάτι που θεωρείται βέβαιο.Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου