Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ο Ζεμαδάνης Κων/νος από την Ιτέα, πρώτη ελληνική συμμετοχή στην ιστορία σε Αγώνα Yπερτριάθλου (Ultra Triathlon Race)



zemadanisΣτις 24-25 Αυγούστου 2012, στην πόλη Σόμποτα της Σλοβενίας, διεξήχθη αγώνας τριάθλου υπεραπόστασης διπλού IRONMAN ( Double Ultra Triathlon Race ). Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη σειρά των διοργανώσεων του παγκοσμίου κυπέλλου, υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας υπερτριάθλου, International Ultra Triathlon Association ( IUTA ).


Οι αποστάσεις είναι 7.6 χλμ κολύμβηση, 360 χλμ ποδηλασία και 84.4 χλμ τρέξιμο συνεχόμενα σε οριοθετημένες κλειστές διαδρομές, με τους αθλητές να έχουν χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα τις 34 ώρες.

Στον αγώνα συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία έλληνας αθλητής, ο Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης από την Ιτέα, ο οποίος και ολοκλήρωσε τον αγώνα επιτυχώς σε 27 ώρες και 22 λεπτά, καταλαμβάνοντας την 9η θέση μεταξύ 32 αθλητών από 11 χώρες.

Ο αγώνας φέρνει τους αθλητές σ τα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής τους, καθώς η συνολική απόσταση αγγίζει τα 452 χλμ.
Η κολύμβηση πραγματοποίηθηκε σε λίμνη και οι αθλητές έπρεπε να κολυμπήσουν 20 στροφές των 380 μέτρων.
Στην ποδηλασία η διαδρομή ήταν 3.4 χλμ με 105 στροφές σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο κλειστής κυκλοφορίας.
Η ζέστη ήταν παράγοντας που δυσκόλεψε σημαντικά όλους του αθλητές στο τρέξιμο, το οποίο περιελάμβανε 56 στροφές των 1500 μέτρων ( διπλός μαραθώνιος ), σε κλειστό από την κυκλοφορία δρόμο.

Ο αθλητής από την Ιτέα τίμησε τη χώρα του με την υπερπροσπάθειά του και ευχαριστεί τον χορηγό του Νίκο Βορριά και το Σούπερ μάρκετ Βορριάς στην Κίρρα Φωκίδας, για την πλήρη οικονομική κάλυψη του εγχειρήματος, καθώς επίσης και το κατάστημα BikeMe στην Αργυρούπολη, για την βοήθεια στον αθλητικό εξοπλισμό.
 zemadanis
πηγή:amfissapress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου